Призначення: Сушарки з перемішувачем серії A були спроектовані з механічним перемішувачем, що розроблений для сушіння матеріалів з великим вмістом вологи та/або таких, що потребують ощадливого режиму сушіння. Запатентований перемішувач з нейлоновими лопатками рухається дуже повільно, імітуючи дуже ощадне перемішування рукою людини.

Продукти сушіння: В сушарках Сколарі серії А можна сушити дуже велике різноманіття продуктів, які важко піддаються сушінню без перемішування. Наприклад, такі специфічні продукти, як: насіннєвий матеріал, вологе промите зерно, насіння бавовни, сіно, солома, олійні зернові культури, шлам стічних вод та промислових нечистот, тверді відходи, макуха пресованого винограду, виноградне насіння, морські водорості та багато іншого.

ЗавантаженняСистема завантаження вологого продукту (A) може бути трьох типів, в залежності від характеристик самого продукту:
1) з бункером та дозувальною котушкою,
2) з похилим стрічковим транспортером та дозувальним валиком,
3) з похилим стрічковим транспортером та серією з дозувальних котушок.
Автоматична система подачі продукту спроектована таким чином, щоб максимально рівномірно розподілити вологий продукт на перфорований сушильний пол.
Система вивантаження сухого продукту (B) працює повністю автоматично та забезпечується механічним перемішувачем.

Зерносушарка Сколарі з механічним перемішувачемМеханічний перемішувач: Запатентований механічний перемішувач Сколарі виконує дві функції: 1) перемішування продукту в ході сушіння; 2) поступове видалення продукту. Перемішувач дозволяє експонувати максимальну поверхню продукту сушіння гарячому повітрю. Завдяки цьому, сушарки з перемішувачем дозволяють сушити продукти з дуже високим вмістом вологості. Окрім того, постійне перемішування в процесі сушіння забезпечує рівномірну (гомогенну) кінцеву вологість.
Механічний перемішувач рухається за допомогою двох моторів: один для обертання, а другий для просування вздовж сушарки.
Швидкість поздовжнього переміщення та обертання механічного переміщення регулюється в залежності від типу продукту, що сушиться.

Матеріал виготовлення: В залежності від потреб клієнта, внутрішні частини сушарки, що контактують з вологим продуктом, або вся сушарка, можуть бути виготовлені з нержавіючої сталі.

Система пилопридушення: В залежності від проектного рішення, сушильна установка зазвичай комплектується системою придушення пилу з високопродуктивним циклоном. Всі сушарки мають показники по викидам пилу та шуму набагато нижчі від українських допустимих.

Температурний режим: Температура сушіння може бути задана від 38°C до 140°C у відповідності до потреб клієнта, типу продукту, що сушиться та наявного джерела тепла.

Можливі джерела тепла:

  • Природній газ
  • Дизельне паливо
  • Гаряча вода
  • Пар, перегрітий пар
  • Термічна олія
  • Біодизель
  • Біогаз
  • Тверде паливо
  • Біомаса
  • Утилізація гарячих газів
  • та інше

Корисні опції:
За потреби, сушарка оснащується системою охолодження продукту для того, щоб кінцевий сухий продукт можна було безпосередньо подавати в бункери зберігання.
Сушарки з механічним перемішувачем комплектуються системами безпеки та протипожежними системами відповідно до потреб конкретного проекту.

Система керування: Завдяки розвинутій системі керування процесом сушіння, оператор може контролювати всі параметри роботи сушарки, а також встановлювати необхідну кінцеву вологість продукту для автоматичного процесу сушіння.

Віддалене налаштування: У разі виникнення будь-яких питань в роботі автоматичної системи керування, за допомогою модему сушарка може бути під’єднана до технічного центру обслуговування клієнтів для оперативного вирішення.

Модель A CK

з механічним перемішувачем

Сушарка Scolari A CK

 

Конструкція: Сушарка серії A моделі CK – це сушарка поточного або порційного типу, що оснащена перфорованим полом та механічним перемішувачем.
Призначення: Зазвичай така сушарка використовується для продуктів, що потребують агент сушіння низької температурі. Призначена для роботи в умовах невеличких або середніх агрогосподарствах.
Теплова схема сушарки Сколарі серії A, моделі CK
Принцип дії: За допомогою системи завантаження, що може бути двох типів, в залежності від потреб клієнта, продукт завантажується рівним шаром на спеціальний перфорований стіл. Низькотемпературне гаряче повітря проходить крізь перфорований стіл знизу та продуває продукт, адсорбуючи та виносячи з нього вологу. Аспіраційний вентилятор, що розташований вверху сушарки, витягує вологе повітря та подає його в систему пилопридушення. В процесі сушіння, механічний перемішувач дуже ніжно перемішує продукт та поступово просуває його до системи вивантаження. Сушарка запрограмована та автоматично регулює швидкість видалення продукту для досягнення завданої кінцевої вологості.
Кінцева частина сушарки також може передбачати систему охолодження, що продуває висушений продукт повітрям із довкілля, зменшуючи його температуру перед вивантаженням.

 

Модель A CKR

з механічним перемішувачем

Сушарка Scolari A CKR

Сушарка Сколарі A CKR, фото

Конструкція: Базова конструкція сушарки Сколарі серії A моделі CKR така сама, що і моделі CK. Різниця полягає в наявності системи часткової рекуперації тепла, що дозволяє суттєво заощадити тепло та скоротити витрати палива.
На відміну від сушарок моделі CK, модель CKR в верхній частині оснащена двома вентиляторами.
Призначення: Сушарки моделі CKR призначені для середніх та великих продуктивностей та добре підходять для сушіння цивільного та промислового шламу.
Температурний режим: Система може працювати з температурами вище ніж 130°C.
Теплоефективність: Завдяки частковій системі рекуперації тепла, сушарка має низький рівень витрачання тепла на випаровування: 750 Ккал/кг вологи, що випаровується.
Схема роботи сушарки Сколарі A CKR
Принцип дії: такий самий як і в сушарці моделі CK вище. Різниця полягає в більш високій ефективності використання тепла завдяки наявності системи рекуперації тепла, що забезпечується системою з двох вентиляторів:
– Перший витягує найбільш вологе повітря, що пройшло крізь продукт, та подає його в систему пилопридушення. Після цього, очищене від пилу повітря викидується в атмосферу, або подається на додаткову систему придушення запахів.
– Другий вентилятор витягує повітря, що пройшло через кінцеву частину сушарки, де продукт вже майже сухий і більш теплий. Тому, таке повітря не так насичене вологою та має більш високу температуру. Тепло із цього повітря може бути рекупероване. Тому, це повітря подається спочатку на циклон для очищення пилу, а потім назад до пальника для повторного використання та рекуперації тепла.

 

Модель A CD

з механічним перемішувачем

Сушарка Scolari A CD

 

Сушарка Сколарі серії A моделі CD

Конструкція: Базова конструкція сушарок Сколарі Серії A моделі CD схожа на модель CK та модель CKR вище. На відміну від моделей CK та CKR, зерносушарка CD оснащена додатковим верхнім рухомим столом для сушіння, що призначений для прогріву та попереднього сушіння зерна.
Призначення: Модель CD призначена для середніх та великих продуктивностей і була розроблена для сушіння продуктів з високим вмістом вологи, що важко видаляється таких як: олійні зернові, фораж, виноградні вичавки, виноградні кісточки, гранульовані продукти, морські водорості, тощо.
Температурний режим: Температура повітря, що подається на додатковий (верхній) рухомий сушильний стіл, що призначений для попереднього підігріву, зазвичай становить більше 100°C.
Теплова ефективність: Додатковий (верхній) рухомий стіл, що забезпечує вторинне використання теплого повітря, забезпечує ефективне використання тепла: до 750 Ккал/кг вологи, що випаровується. Це приводить до суттєвого зниження споживання палива.

Теплова схема сушарки Сколарі серії A, моделі CD

Принцип дії: Система подачі продукту рівним шаром розподіляє вологий продукт по верхньому рухомому сушильному столу. Тут продукт попередньо підігрівається та проходить попереднє сушіння за допомогою вторинного повітря, що проходить крізь перфороване днище верхнього сушильного столу. (Це повітря вторинне, так як воно вже було використане для первинного сушіння на основному (нижньому) сушильному столі.)
В кінці верхнього сушильного столу, продукт, що вже підігрітий та попередньо висушений, подається на основний (нижній) фіксований сушильний стол для остаточного досушування. Тут продукт перемішується та рухається за допомогою одного або двох механічних перемішувачів в напрямку виходу сухого продукту. Швидкість руху та перемішування продукту встановлюється системою автоматично та залежить від типу продукту та заданої кінцевої вологості.
Поки попередньо просушений та прогрітий продукт просувається по основному (нижньому) перфорованому столу, потік гарячого (низькотемпературного) повітря проходить крізь нього, адсорбує та виносить з собою основну вологу.
В залежності від технологічних потреб, в кінці основного столу може бути встановлена система охолодження продукту повітрям із довкілля.

галерея фотографій

зерносушарок Scolari з механічним перемішувачем

Галерея сушарок з механічним перемішувачем

 

Компост

Галерея фотографій сушіння компосту сушарками Scolari (Сколарі) з механічним перемішувачем.

Детальніше

Насіння

Галерея фотографій сушіння насіння зерносушарками Scolari (Сколарі) з механічним перемішувачем.

Детальніше

Фураж

Галерея фотографій сушіння фуражу сушарками Scolari (Сколарі) з механічним перемішувачем.

Детальніше

Шлам

Галерея фотографій сушіння шламу сушарками Scolari (Сколарі) з механічним перемішувачем.

Детальніше

Виноградна кісточка

Галерея фотографій сушіння виноградної кісточки сушарками Scolari (Сколарі) з механічним перемішувачем.

Детальніше