Шафові сушарки були розроблені компанією Сколарі для того, щоб забезпечити сушіння невеликих кількостей різноманітних продуктів, використовуючи електричний нагрів повітря до температури 45-50°C, або навіть тільки звичайне непідігріте повітря з довкілля там, де це можливо за кліматичних умов.
Внутрішня конструкція шафових сушарок дозволяє одночасне сушіння різних продуктів в різних секціях сушарки.
Для підвищення теплової продуктивності, сушарка також може забезпечувати рециркуляцію теплового повітря.
Використання в шафових сушарках Сколарі низкотемпературного повітря гарантує відсутність будь-яких ризиків щодо можливого забруднення продукту сушіння. Таким чином, шафові сушарки придатні для використання на виробництві харчових продуктів для споживання людиною.
Приклад деяких продуктів, що сушаться нашими шафовими сушарками: насіння (різних типів), лікарські або ароматичні трави, гриби, овочі, фрукти, каштани, горіхи тощо.